Touch the colours

Affiches van Alireza Siddighi

Posters expositie van Alireza Siddighi in Affiche Museum Hoorn, van 1 maart t/m 10 mei 2009 Op deze expositie zijn 50 affiches te zien. Affiches van een grafisch ontwerper die tot zijn 27ste in Teheran woonde, er zijn opleiding genoot en succesvol werkte als ontwerper. Sinds 1994 woont en werkt hij in Nederland waarvan de laatste vier jaar als freelance ontwerper.
In zijn affiches is Alireza''s oorspronkelijk Perzische achtergrond soms direct herkenbaar, soms zijn die invloeden alleen impliciet en dan nog als je zijn achtergrond kent of zeer oppervlakkig afgaat op zijn naam. Toch vermoed ik dat zijn Perzische vuur doorgloeit in de wijze van behandelen, ook in zijn meer abstracte, minimalistische ontwerpen zoals de affiche voor de tentoonstelling Beestenboel in het Affiche Museum. Het heeft, vermoed ik, te maken met concentratie , concentratie op "het beeld` .Misschien is dat het wat zijn ontwerpen een soort rust geeft. Kenmerkend voor het werk van Alireza Siddighi is, dat hij de boodschap van de affiche uitstekend analyseert en zeer respectvol en met veel plezier behandelt. Zijn creativiteit is heel breed en heeft een grote verscheidenheid als resultaat.
Het gelijktijdig exposeren van dezelfde 50 affiches in het Niavaran Museum in Teheran en hier in het Affiche Museum in Hoorn verschaft veel persoonlijke vreugde, aangezien deze twee landen voor Alireza belangrijk zijn. Hans van der Woude.

In abstract

Dieren op affiches

Affichetentoonstelling in Affichemuseum 2008

De werled in oorlog

Affichetentoonstelling in Affichemuseum 2008

Theater festival

x

Hoogvliegers

Affichetentoonstelling in Affichemuseum 2007

Alireza Siddighi

Affichetentoonstelling Tilburg 2008

De Vasim

Werkplaats voor de Creatieve industrie

Uitgeteld

Affichetentoonstelling in Affichemuseum 2007